Skole uden Skældud

Hvordan?

Bogen præsenterer dig for en mosaik af børns, læreres og pædagogers stemmer om skolen sammen med tværvidenskabelige forskningsresultater, børne-tegnin­ger og praksisbeskrivelser, der tilsammen vil nuancere dit syn på skældud.

Bogen giver også konkrete redskaber til, hvad du kan gøre og sige i stedet for at skælde ud, blandt andet tretrinsraketten: Vær rolig. Vær nysgerrig. Vær hjælpsom. 

Følg med her på siden, hvor vi løbende deler mere materiale. 

Du vil få:
– en teoretisk guide om skældud
– en praktisk guide til at undgå skældud
– dialogværktøjer, flere podcasts og blogindlæg fra praktikere.
 

Husk at du allerede nu kan du finde inspiration og nyt i vores i Facebook-gruppe Skole uden Skældud samt hos Skole uden Skældud på Instagram

Nyhedsglimt

 

Skole uden Skældud på Christiansborg

“I 00’erne hørte jeg Erik Sigsgaard fortælle om skældud i den vuggestue, hvor jeg var pædagogmedhjælper. Nu forsøger vi at ændre skolen sammen”, skriver MF Lotte Rod på sin profil: “Jeg føler mig meget priviligeret over at kunne bære gode menneskers tanker videre”

Se Lotte Rods post

Skole uden Skældud er forlagets mest solgte bog i 2020

Tusind tak til alle jer, der har købt vores bog.

Køb Skole uden Skældud på Dafolo

Pionerer

Herskind Skole & Børnehus samt Columbusskolen i Skanderborg har taget et vigtigt første skridt: De bliver de to første skoler i Danmark uden skældud!

Læs om samarbejdet her

Fagbladet Folkeskolen – omtaler

Stor ære: Fagbladet Folkeskolen har udnævnt Skole Uden Skældud til en af 2020’s vigtigste fagbøger. Bladet skrev også: “Drop den hårde tone – sådan kan det gøres (…) denne bog er mere omfattende og komplet end mange andre bøger om emnet.”

Se ÅRETS BØGER her

Læs FOLKESKOLENs anmeldelse af Skole uden Skældud

Lektørudtalelse fra DBC

“En fantastisk bog at blive klog af (…) Jeg håber, alle, der skal arbejde med børn, vil læse bogen (…) Skal helt sikkert indkøbes til lærerbiblioteket på PLC, folkebiblioteket og bibliotekerne på professionshøjskolerne for lærere og pædagoger.”

Læs hele udtalelsen her

Podcasts & interviews

 

Forfatterne i TV2 Godmorgen

Ifølge skoleforsker Louise Klinge og skolelærer Mette Thor Jørgensen er det dybt ubehageligt for børnene at blive skældt ud, og det påvirker både deres trivsel og læring, lyder det. “Børn vælger, hvad der er til fordel for dem selv.”

Se TV2’s klip

Se TV2’s post

Stemmer fra Skolen – podcast

“Skoleforskerne Louise Klinge og Erik Sigsgaard og lærer Mette Thor Jørgensen ønsker et opgør med en kultur, hvor skældud er en del af skolelivet. På Stemmer fra Skolen synes vi, at det er et fantastisk initiativ – vi vil være med i den venlige revolution.”
Interview med forfatterne og gode råd om mindre skældud.

Hør podcast her

Børnepsykologi – podcast

Rasmus Alenkær interviewer Louise Klinge om skældud. Også for forældre.

Hør podcast her

Fagbladet Folkeskolen – interview

“Skældud er magtmisbrug – og det hjælper ikke”, er budskabet i ny bog. Interview med forfatterene, og gode råd til mindre skældud.

Læs interview her

Videoer om skældud og relationskompetence

 

Lærerens relationskompetence I

Se video med praksiseksempler fra 2. klasse.

Se klip

Lærerens relationskompetence II

Se video med praksiseksempler fra 7. klasse.

Se klip

3 gode råd om mindre skældud

Se med på LearnUp.dk, når Mette deler ud af sin viden.

Se klip